UNIQUE VEHICLES

OFERTA

Uwaga

Lack of access rights - File 'http:/static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png'

Ważne oświadczenie

W związku z zaistniałą sytuacją zdecydowaliśmy się na komunikat / oświadczenie.
Napaść Federacji Rosyjskiej na Ukrainę potępiamy z całą mocą. Uważamy ją za akt który wymaga reakcji zdecydowanej i szybkiej całego świata.
Jako firma zajmującą się przede wszystkich wszelkimi działaniami związanymi z pojazdami pochodzącymi właśnie z kraju agresora, zdajemy sobie doskonale sprawę z bezpośrednich dla nas konsekwencji nadchodzącej zimnej wojny pomiędzy Rosją a resztą świata. Tym niemniej, myślę że są w życiu ważniejsze sprawy niż czysty biznes.
Nie zamierzamy poprzestać naszych działań handlowych i usługowych w zakresie pojazdów rosyjskich tak długo jak będzie stanowiło to ekonomiczny sens dla nas i naszych klientów.
Na ten moment nie obawiamy się samej dostępności części zamiennych i w większości również pojazdów. Na przestrzeni tych wszystkich lat, radziliśmy sobie z różnymi sytuacjami. Obserwujemy pewną nerwowość wśród naszych klientów, tym niemniej w zakresie napraw i remontów pojazdów, żadnych obaw na najbliższe miesiące nie powinno być. Warto zwrócić uwagę, że kwestia pojazdów z RU i części do nich nie jest raczej głównym punktem sankcji nakładanych w związku z trwającą od kilku dni wojną.
Nie sposób powiedzieć jak spadek wartości rubla wpłynie na cenę nowych aut - jeżeli wartość waluty będzie spadać, zapewne reakcją producenta będzie gwałtowna podwyżka aby zniwelować spadek ceny, jak działo się to w przeszłości. Dodatkowo rosną koszty transportu czy też wprowadzenia na rynek w PL. Obawiamy się więc że spodziewanej obniżki cen nie będzie, choć sami bardzo byśmy jej chcieli.
Chcemy też podkreślić, że tak jak firmy zajmujące się importem produktów z np Chin czy USA nie mają nic wspólnego z prowadzoną przez nich polityką, tak samo nasza firma odcina się o działań Prezydenta Federacji Rosyjskiej.
Ze względu na pojawiające się pod jednym z naszych postów dość gorące dyskusje, wyłączamy możliwość komentowania tego - jeżeli masz nam coś do powiedzenia, napisz.
Pozostajemy apolityczni jako firma rdzennie polska od 30 lat, jednak nie możemy nie odnieść się do bieżących wydarzeń oraz fali telefonów i wiadomości od naszych klientów.
Wierzymy w to że nasz przekaz zostanie zrozumiany.
Dziękujemy za uwagę 🙂